Viitorul educației în România devine una dintre cele mai serioase problematici ale actualității, dezbătute de AREAL în cadrul unui eveniment de tip round table.
Discuțiile care vor avea loc pe 13 – 14 noiembrie în spațiul educațional AREAL au ca obiectiv identificarea unor soluții escapiste din criza actuală cu care se confruntă educația din România.

Evenimentul moderat de Cosmin Manolescu, Co-artistic director AREAL- spațiu pentru dezvoltare coregrafică va fi transmis online pe pagina de facebook AREAL și le are invitate pe: Raluca Iacob (Asociația MetruCub, rețeaua Cultura în educație), Elena Ghițoiu (MARe/ Muzeul de Artă Recentă), Svetlana Cârstean (scriitoare), Ana Voinescu (MiMa Muzica), Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante (AREAL).

„Activitatea culturală și educațională este serios pertubată în prezent, atelierele și spectacolele fiind deschise publicului larg într-un regim redus de 30% din locurile disponibile și doar pe baza pașaportului verde. În același timp școlile au intrat într-o vacanță forțată până pe 8 noiembrie.
Care sunt lucrurile care ne mai mișcă și ne bucură în această viață virusată de coronavirus? Cum se mai poate dezvolta un proiect educațional relevant și de impact în condiții de pandemie? Reprezintă mediul online o soluție pentru viitorul proiectelor educaționale? Ce tipuri de activități mai sunt relevante în prezent și cum le putem integra în proiectele noastre viitoare?

Pornind de la întrebările de mai sus vom încerca să analizăm împreună cu invitații noștrii – Raluca Iacob, Svetlana Cârstean Elena Ghițoiu, Ana Voinescu, situația actuală și să identificăm noi soluții și strategii de acțiune pentru implementarea proiectelor educaționale în 2022, an care se anunță a fi în continuare foarte foarte dificil. Masa rotundă avea loc la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică în zilele de 13 și 14 noiembrie și va fi transmisă online la adresa https://facebook.com/Arealcolectiv.
13 Noiembrie: ora 16 – 18.30 – Educația culturală – nevoi, probleme și impact
prezentare participanți și proiecte educaționale implementate
14 Noiembrie: Ora 16 – 18.30 – Noi metode educaționale – scurtă privire către viitorul post-pandemic
Discuție informală despre viitorul proiectelor educaționale în București

Masa rotundă AREAL EDUCAȚIONAL este organizată în cadrul programului „AREAL – spațiu pentru dezvoltare educațională”, proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „București – Oraş deschis 2021″. Conţinutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Programul educațional AREAL este componentă a programului multi-anual AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în perioada 2021-2023. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.” 

 

Elena Ghițoiu / Fondator & Redactor șef ArTeVezi: Cred că arta trebuie înțeleasă în termeni cât mai simpli, departe de noțiuni abstracte și metafore care o transplantează în discursuri greu de înțeles. Anii de studiu în teoria artei și experiența de freelancer în comunicare mă duc direct la obiect fără prea multă emfază.