MARe/ Muzeul de Artă Recentă și Fabrica de Sens anunță vernisajul unei noi expoziții dedicate copiilor, care va avea loc la Goethe-Institut București, pe 10 iunie, între orele 17:00-19:00.  Expoziția continuă o serie de evenimente, care se desfășoară în prezent, până pe 15 iunie, în interiorul Festivalului Fabrica de Sens – ultima etapă de producție a Fabricii de Sens, program multianual susținut de AFCN din 2021.
Expoziția încorporează realizările copiilor, care au participat în ultimele 6 luni la Atelierele MARe de Mic.  Lucrările variază de la figurativ la abstract, de la realism la suprarealism și de la arta contemporană românească la cea internațională.

Atelierele Mare de Mic, Trainer Ana-Olivia Lăzărescu

 

„Atelierele și cursurile de artă pe care le organizez în spații muzeale și galerii pleacă din dorința de a-mi împărtăși iubirea pentru artă și cultură cu ceilalți. Prin atelierele de la Muzeul de Artă Recentă am reușit să construim o comunitate iubitoare de artă contemporană (și nu numai), iar intenția mea este să familiarizez publicul cu artiștii locali și istoria artei contemporane românești. […] În expoziția MARe de Mic, vizitatorii vor putea vedea puțin din ceea ce facem noi la Muzeu, unde încurajăm copiii să experimenteze muzeul într-o manieră auto determinată și intuitivă, luând roluri de curatori, de artiști, arhitecți sau designeri. Copiii experimentează cu o diversitate de teme, tehnici, materiale și concepte. În expoziție vom avea colaje, picturi în acrilic și acuarelă, desene, lucrări de lut, colaje și machete. Vă așteptăm pentru a vă surprinde cu ingenioasa minte a celor mici.” Ana-Olivia Lăzărescu, trainer ateliere

Imagini Sonore, instructor Elena Ghițoiu

„Acum, pe marile scene ale lumii, copiii dirijează orchestre, expun opere de artă, susțin concerte, activează împotriva schimbărilor climatice și a poluării de mediu; dovadă că, geniul lor merită încurajat să se exprime liber, pentru că arta nu poartă doar vârsta oamenilor mari, de fapt, tind să cred, că arta nu are vârstă.
Vă invităm astfel, să simțiți elanul creator și exprimarea genială a copiilor prin intermediul a celor mai neconvențiale tehnici de predare!” Elena Ghițoiu, trainer ateliere
🪄
Programul Fabrica de Sens se încheie cu Festivalul Fabrica de Sens.
Programul a fost conceput ca un mecanism complex de mediere artistică, prin intermediul căreia MARe/Muzeul de Artă Recentă vizează concomitent dezvoltarea semnificațiilor, dar și a sensibilității, oferind participanților acces la palierele conceptuale și emoționale ale artei actuale.