Artiștii GRUND expun fără coincidențe numerice, pentru prima oară în formula completă de 5, în cadrul Five Plus Art Gallery, din Viena.

Primul eveniment care aduce împreună toți membrii Grund va avea loc pe data de 24 iulie 2019, în cadrul Five Plus Art Gallery din Viena, în zona Palatului Belvedere.

Cei 5 artiști români vor expune în jur de 20 de lucrări dedicate exclusiv mediului pictural cu un statement care se axează pe noțiunea de spațiu și anologia lui cu lumea interioară, reflexie a interiorității: ”Distant Closeness, Intimate Expans„.

Expoziția este curatoriată de teoreticianul austriac Miel Delahaij.

„Arta nu intră sub incidența unor medii, tehnici, înțelesuri, rețete (deși este o consecință a acestora). Pictura ar trebui înțeleasă în cazul de față ca unul din numeroasele vehicule (posibile, necesare) în a realiza arta. Cuvântul „pictură” apare des fiind numitorul comun, mediul de expresie favorit al fiecăruia. „Asociația GRUND

„Cinci pictori ai grupului de artiști români GRUND prezintă cele mai recente lucrări ale lor. Expoziția reliefează o mișcare de pendulare pe linia ce divide gesturile pur abstracte și fragmentarea figurativă. Deși ei își limitează discursul și limbajul plastic la gesturi clare și măsurate, acestea rămân o expresie spontană a inconștientului care se solidifică în articulații picturale.” (Miel Delahaij, curator)

Artiști: Daniel Roșca, Laura Niculescu, Adrian Dică, Răzvan Radu, Răzvan Năstase.

 GRUND este o grupare artistică înființată în anul 2017 de cinci artiști emergenți. Asociația are că scop principal promovarea artei contemporane și încurajează interacțiunea dintre artiștii emergenți cu generația tânără de specialiști din segmentul artei vizuale locale și internaționale.

Numele asociației  are o semnificație artistică și o componentă tehnică : „grundul”, primul strat care se așează pe pânză. Stratul de grund este premergător oricărei picturi. Cuvântul are la bază și o semnificație filozofică fiind preluat din construcția lui Martin Heidegger unde apare în forma limbii germane :« Grunden » și reprezintă unul dintre cele trei sensuri ale lui „Stiftung” (a ctitori) și anume întemeierea (Grunden). Pentru activitatea comunității care aparține de Asociația Grund, grund este solul pe care se întemeiază primul strat care participa la ctitorire, fundamentul activității și inițiativa primară de „a începe”.