Asociația 4Culture anunță deschiderea unei expoziții la feminin, „Tower of strength. Instanțe ale sensibilului” din cadrul proiectului Exploring Plurealities, în data de 21 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, la WASP Working Art Space and Production.
Ioana Aron, Maia Ștefana Oprea, Mirela Ivanciu, Ana Petrovici-Popescu, Ilinca Harnuț sunt artistele care răspund instanței curatoriale de a redefini spațiul prin intermediul  paradigmei interior-exterior, utilizând practicile artei textile, instalației și multimedia. În tot acest proces, artistele pleacă de la premisa că memoria este un construct sinestezic.
Lucrările explorează discrepanțele de gen, atât din perspectivă socială, cât și culturală, diferitele stagii ale identității, preluând fragmente din trecutul individual și colectiv. Se aduc în prim plan conexiuni individuale și confruntări comune, dileme și provocări de natură estetică, socială și culturală. Este o provocare să înțelegem că existența noastră este interdependentă între lucruri și relații care apar și dispar într-o continuă mișcare; interdependența și schimbarea fiind niște dimensiuni cruciale ale realității noastre.
 Proiectul Exploring Plurealities se desfășoară în perioada 2022-2024 și include evenimente transdisciplinare în domeniul artelor performative și vizuale contemporane.
Artistele expoziției curente expun noi creații personale, realizate în urma unor sesiuni de mentorat în cadrul Laboratorului #4 – Practici artistice în relație cu studiile de gen din cadrul proiectului, care s-au desfășurat la sediul WASP Working Art Space and Production.
__________
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Europa și consolidarea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări UE din Europa Centrală și de Sud și Statele Baltice. Cele trei țări donatoare cooperează îndeaproape cu UE prin Acordul Spațiului Economic European (SEE). Donatorii au oferit 3,3 miliarde de euro prin schema de granturi consecutive între 1994 și 2014. Pentru perioada 2014-2021, granturile SEE se ridică la 1,55 miliarde de euro. Mai multe informații pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro