O nouă expoziție de colaje se va deschide la Cărturești Carusel, în spațiul de la etajul 1, din 13 septembrie, de la ora 19.00.

Expoziția, intitulată#CONNECTIONS, este tributară curentelor artistice care au consacrat colajul în istoria artei.  7 artiști de colaje din România își vor prezenta astfel lucrările: Ada Moisă, Andrei Argeșeanu, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae.

Prin expoziția de colaje #CONNECTIONS, cei 7 artiști de colaje își propun să mobilizeze o întreagă comunitate care practică arta colajului.

Despre artiști:
Ada Moisă (D’Ada Collage) e o artistă și designer stabilită în București, pasionată de print și texturi, fiind activă în domeniul colajului din 2009.

Andrei Argeșeanu (@andreiargeseanu) este un artist multidisciplinar, atras de psihologie, filozofie, auto-reflecție și structuri sociale.

Andrei Stan este artist multidisciplinar si creativity coach. Colajul este un mod de a interacționa cu lumea exterioară, de a găsi frumosul în jur și de a îl evidenția.

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015. A avut expoziții colective și individuale în Cipru, Israel și în România la București (de patru ori în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt într-o dimensiune retro-futuristă, fiind realizate prin tehnica mixtă de colaje digitale și analog.

Livia Marinescu (@flowers_fortherobot) este artist vizual și psiholog. Prin lucrările ei vrea să evoce stări poetice (amintiri, vise, fragmente senzoriale) care sunt ușor de recunoscut, dar greu de pus in cuvinte.

Nicoleta Ababei este artistă de colaje analog și mixed- media.

Ruxandra Niculae este artistă multidisciplinară, care locuiește în București și a descoperit arta colajului în anul 2019. În ultimii ani a colaborat în proiecte de design prin colaj cu muzicieni, scriitori.