Muzeul Paradoxului la Paris: 90 de experiențe paradoxale care împing limitele realității către experiențe nemaitrăite. 

 

După Stockholm, Oslo, Barcelona, Miami și Limassol, Muzeul Paradoxului se deschide la Paris, la jumătatea lunii mai, anunță publicația franceză, franceinfo la secțiuna despre cultură. Cu o suprafață de 1700 m2 și 3 niveluri, muzeul găzduiește 90 de  experiențe iluzorii.

Muzeul Paradoxului a ajuns la Paris și propune un traseu interactiv de o oră și jumătate, cu 90 de experiențe paradoxale. Un spațiu care se joacă cu limitele realității, bulversează simțurile și perspectivele, unde iluziile optice și alte trucuri mentale sau vizuale îi transportă pe vizitatori în situații cu decoruri uimitoare! Dincolo de partea recreativă, fiecare vizitator, indiferent de vârstă, are ocazia să interacționeze cu partea științifică a fiecărei experiențe.  Mecanismul de la baza întregului proiect are o componentă educativă de aprofundare a domeniului științific.

De asemenea, o vizită la muzeu reprezintă ocazia perfectă de a surprinde familia sau prietenii prin realizarea unor fotografii suprarealiste și originale, perfecte pentru rețelele sociale. Aici este locul unde  vizitatorii se pot pierde prin labirinturile de oglinzi, pot încerca sala simetriei, unde pot avea impresia că sunt suspendați de balconul unei clădiri cu mai multe etaje.

La Muzeul Paradoxului, traversarea unui simplu tunel poate fi ceva dificil. După câțiva pași pe pasarela transparentă, se instalează  senzația de dezechilibrare: o experiență, care sfidează legile gravității.

 

 

O altă experiență este cea a camuflajului pe care o propune artistul chinez Liu Bolin, cunoscut pentru fotografiile unde apare camuflat în diverse decoruri, fapt pentru care i se mai spune și Omul invizibil.  nimic mai simplu pentru a deveni invzibili.

 

 

Experiențele de la Muzeul Paradoxului este literalmente, vertiginoasă. Un joc de oglinzi instalat strategic va crea senzația că piesa de rezistență a unei cine supranaturale este chiar capul persoanei care experimentează.  Dar unde este corpul?

 

 

Bogdan Afrasinei/ Traducător & Moderator de știri internaționale ArteVezi. În 2016, Bogdan a obținut certificatul de traducător autorizat și până în prezent a colaborat cu multe instituții și agenții publice. De mic a avut norocul să fie ghidat spiritual prin lumea artei de către bunicul său – istoric și critic de artă român. În prezent, Bogdan moderează știri internaționale și traduce articole din franceză, engleză și spaniolă pentru rubrica Satelit 01001.