Palatul Noblesse în parteneriat cu AMA, a lansat pe 12 iunie 2015 între orele 19:30-22:00 vernisajul expoziţiei „Transparenţa măştii” semnată de artist Iulia Năstase, în cadrul Centrului de arte şi evenimente al palatului Noblesse.

afis cu parteneri-Recovered

„Primul contact pe care un artist trebuie să îl aibă cu piaţa de artă este să expună într-o galerie de artă.” Aşa ar spune toţi antreprenorii de galerii; dar nu există doar o singură regulă pentru comercializarea lucrărilor aşa cum nu exista întotdeauna doar o singură soluţie pentru a spori cota unui artist pe piaţă. Regula a început să devină opţiune în societatea contemporană a consumerismului, mai ales în zona artei actuale care îşi doreşte să răstoarne valorile convenţionale. Aş putea spune că acest lucru s-a întâmplat în cazul Iuliei Năstase, exoponanta unei serii de măşti din sticlă în interiorul Centrului de Arte şi Evenimente al palatului Noblesse; Un centru care nu respecta convenţiile artistice de expunere. În cadrul Noblesse, care astăzi funcţionează ca showroom, cei prezenţi acolo au avut posibilitatea să vada arta ca obiect încadrat într-un spaţiu unde se poate locui. Cu aceasta ocazie, Iulia ne-a arătat dovada unică a unui proces creativ destul de migălos, acela de prelucrare a sticlei; Ca mărturie au stat măştile din sticlă ridicate pe socluri ca pe piedestale. Este aproape firesc ca după un astfel de experiment vizual să cred că Iulia este o tânără speranţă a artei contemporane romaneşti. Artista trece deseori prin „foc şi sabie” ca să redea organicitatea şi vitalitatea sticlei în forme pe care noi le putem avea în faţa noastră „pur şi simplu”.
AMA: „Transparenta măştii” ne pune faţă în faţă cu masca creaţiei artistice, singura mască acceptată de societate şi pe care arta o creează. Măştile din sticlă pe care le prezintă artistă Iulia Năstase nu denaturează valorile artei fiindcă fac parte dintr-un proces purificator, de însufleţire a unor idei creative. Artă este liberă să creeze scenarii iar în acest scenariu, masca artelor nu ascunde, ci relevă actul creativ.”

Agenţia AMA în parteneriat cu Noblesse  au adus somelierii de la casa Vitis pentru cele mai rafinate degustări de vinuri dar şi pe cei de la Prosseco Independent şi Kunai contemporary Thai Cuisine.
Fix ca cireaşa de pe tort au picat cei care ne-au încântat auzul într-un duo de excepţie: Violonistul Sabin Penea acompaniat la pian de către Eliza Gabriela Puchianu.
Din păcate expoziţia nu mai este deschisă pentru cei care doresc să vadă lucruile din sticla semnate de Iulia Năstase, dar fiindcă nimic nu este imposibil, recomand curioşilor să viziteze atelierul artistei cu ocazia evenimentului lansat recent pe Facebook, care va avea loc  în data de 11 iulie.
Credeţi-mă! Se va lăsa cu un party straşnic!
Iulia Năstase este absolventa a Universităţii Naţionale de Arte secţia Sticla. A expus în 2013 în cadrul festivalului George Enescu instalaţia „Ritmuri de vioară”, urmând ca în 2014 să realizeze trofeele concursului Internaţional George Enescu. Printre alte expoziţii se număra participarea la Salonul sticlei din 2012 şi 2013 şi la expoziţia de arte plastice şi decorative “Viaţa la Curtea Regală” din 2014.

Adam si eva            aspectul exterior

        Lumea interioara   dualitate