Ridley Scott (2006)

Pansament pentru psihotici

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JmjXiAqyEfo]

Filmul A Good Year regizat de Ridley Scott în 2006 este teritoriul comun unde arta se întâlneşte cu natura.
Dacă sunteţi curioşi să vedeţi cum un corporatist, personaj monoton al unei lumi reci, reuşeşte în cele din urmă să-şi găsească liniştea la ţară, A Good Year este filmul potrivit.

Cu siguranţă  amuzamentul nu întârzie să apară când în faţa voastră apare un tip îmbrăcat în ţinute ştaif şi office,  total debusolat  în mijlocul  peisajului de ţară.

Suficient să ne aducem aminte de Provence şi totul se transforma în artă. Regia are turnarea liberă şi suplă iar interpretările simbolice îşi fac loc.

Operatorul lucrează cu o paletă coloristică specială în efecte de albastru şi verde. Imaginaţi-vă un pahar de vin unde soarele îşi face de cap şi efectele de lumină sunt deosebite. Apropo… Vinul nu lipseşte niciodată de la masa familiei.
A Good Year nu este un film de nişă dar este un film de atmosferă, în acelaşi timp este  un pansament pentru societatea psihotică în care trăim.

Este un moment prelungit de relaxare şi deconectare, un refugiu pentru iubitorii de vin şi pentru cei care vor să-şi amintească cum e la ţară, pentru nostalgici şi romantici.

Și cine vrea să-l vadă pe Russell Crowe care altădată juca rolul gladiatorului, într-un context cu totul nou este un motiv în plus pentru care să urmăriţi A Good Year!