In orașul Antwerp din Belgia, arta capătă o efervescență aparte printre colecționari, artiști și iubitori de artă. Una dintre cele mai importante galerii de aici este Zeno X, unde expun artiști ca Michael Boremans sau Marlene Dumas, două personalități foarte importante în peisajul artistic contemporan. Din 15 martie până pe data de 29 aprilie este deschisă expoziția Off Road, unde sunt prezentați 8 artiști: Uri Aran, Paloma Bosque, N.Dash, Michael Dean, Anna Maria Maiolino, Philip Metten, Solange Pessoa, Hyun-Sook Song.

Astăzi se pune tot mai mult accent pe figura umană și pe nevoia artiștilor de a crea ceva palpabil, care să asigure comunicarea reală între oameni afectată de cele mai multe ori de tehnologia în spații virtuale.

În acest context al realismului- figurativ, arta conceptuală ar putea fi pentru fi pentru mulți ca un monstru al gândirii. Iar monștrii sunt inconfortabili. 

Lucrările din expoziția Off Road răspund la tot felul de provocări date de artiști celebri ca  Marchel Duchamp sau Joseph Koshus pentru a schimba cursul obișnuit al artei devenită: „Arta ca idee ca idee” (J.Kosuth)

 

17521919_1412155855525183_1322383458_o

Paloma Bosque, Reverse

 

 Mi-au atras atenția doi artisti dintre cei expuși pentru că au reușit să redea ideea: Hyun-Sook Song si Paloma Bosque.

Lucrarea semnată de Hyun, intitulată “Brashstrokes” se evidențiază prin crearea unei suprafețe clare și “nude”peste care artistul a intervenit cu tușe mai groase.

 

DSC_2520

Hyun Sook-Song-Brushstroke

 

Vă invit sa vizitați site-ul galeriei Zeno X , pentru mai multe idei

Autor: Elena Ghițoiu