La galeria 1001 arte, de pe Calea Victoriei 91-93, a avut loc evenimentul de deschidere a expoziției Primitive / Urban, care poate fi vizitată până pe data de 5 august. Expoziția îl are protagonist pe artistul de origine română, George Bodocan aka Bodo și reunește lucrări, care în mare parte sunt realizate recent la Paris.

Spațiul este dominat de lucrări realizate pe dimeniuni mari, care afișează expresia unui primitivism-urban. Arta semnată de Bodo respiră un vibe de street-art prin grafismul accentuat și utlizarea de spray-uri în tehnică mixtă; dar și mărturia unor experiențe de călătorie, care l-au inițiat într-o zonă ritualică, purtătoarea unor expresii tribale, negre-africane.

De asemena, artistul consideră că desenul este limbajul universal original și cea mai veche metodă de comunicare. În lucrările lui predomină experiența întâlnirii cu diferiți oameni și astfel, arta pentru el, este un mijloc de decodificare a relațiilor inter-umane. Întrebat cine sunt persoanjele care populează lucrările lui, artistul ne-a spus că ar putea fi oricare dintre noi și că subietele lui sunt transpuse în artă din cotidianul aparent banal.

Articol – Elena Ghițoiu (Founder ArteVezi & Chief editor)