A doua ediție a Târgului de Artă Contemporană MoBU, se înfățișeză din nou plublicului larg într-o nouă locație și într-o variantă extinsă.

Între 29 mai -2 iunie 2024, la Romexpo, Pavilionul Central, organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, 22,000 de metri pătrați la interior și în exterior, cu o ofertă culturală diversă, inedită și specifică acestei regiuni a Europei.

 

image credit mobu.art

 

Sub genericul „Descoperă arta într-o altă dimensiune”, MoBU 2024 va prezenta 50 de standuri dedicate artei contemporane, unde expun galerii, spații conduse de artiști și artiști individuali, cât și cele mai importante universități de profil din România: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Cluj, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest din Timișoara.

 

„MoBU este, așa cum știm deja, locul în care colecționari, specialiști și, desigur, publicul larg întâlnesc cele mai diverse expresii ale artei contemporane, de la abordări în cheie tradițională, la experimente vizuale și cercetare artistică. Remarcabil este că MoBU are deschiderea și flexibilitatea de a include în programul său spații independente (artist-run), facultăți de artă, o serie de prezentări și mese rotunde, dar și proiecții video și activități performative…” – Horea Avram, critic de artă, curator

 

image credit mobu.art

 

„Ediția a doua a MoBU aduce în prim plan artiști și lucrări din Germania, România, Republica Moldova, Polonia și Ucraina. De asemenea, am invitat facultățile de profil din București, Cluj, Iași și Timișoara să se prezinte și să prezinte viitorul artei contemporane și astfel a rezultat natura hibridă a evenimentului din acest an. Deși diferită de cea din 2023, sperăm și acum că am găsit formula potrivită pentru a conecta publicul din România cu piața de artă. Pentru că arta contemporană invită la conceptualizare și reflexie, vă invit la MoBU să descoperiți arta într-o altă dimensiune.” – Demetra Arapu, directoarea MoBU

 

image credit mobu.art