Depictions este titlul expoziției de fotografie, care se va deschide la Muzeul Național de Artă al României, pe data de 26 mai 2024, ora 18.00.  Expoziția  reprezintă o premieră absolută pentru peisajul artistic local, în cadrul ei fiind valorificate 27 de fotografii-portret,  realizate de artista olandeză Danielle Van Zadelhoff într-o scenografie de tip caravaggist  și rembrantian. În cadrul expoziției, publicul are ocazia să reflecteze asupra unor teme importante din scenografia artei universale, evidențiate la scară mare.
„Cele 27 de fotografii etalate în prezenta expoziție, portrete și compoziții seducătoare, misterioase, profunde, ne sunt familiare, prin evocarea clar-obscurul-ului caravaggist, a luminii atent dirijate, de sorginte rembrantiană sau prin privirile inocente ale unor tinere desprinse din atmosfera picturală a lui J. B. Greuze sau J. H. Fragonard. Alături de punerea lor în scenă, postură și expresie, un alt liant al acestor opere cu vizualul european îl constituie sondarea unor teme creștine sau antice cu iz moralizator precum cea a vulnerabilității feminine în imaginile Suzanei sau Lucreției, a maternității în abordările Madonei cu Pruncul, a păcatului în bine cunoscuta revizitare a Paradisului pierdut (Adam și Eva) sau a trecerii ireversibile a timpului prin evocarea penitenței Magdalenei sau a temei Vanitas”,potrivit surselor Muzeului Național de Artă al României.

Madona with Child, ©Danielle Van Zadelhoff

Evenimentul  va avea loc la parterul Galeriei de Artă Europeană, în prezența artistei. Expoziția va fi deschisă  pentru public în perioada 29 mai – 29 septembrie 2024, în Sala de Grafică și în spațiile expoziționale din Galeria de Artă Europeană. Intrarea în expoziție se face prin Galeria de Artă Europeană a MNAR (Calea Victoriei 49-53).
Evenimentul este realizat și promovat cu sprijinul ING Bank România, sponsor principal, ArteVezi, Intercontinental Athénée Palace, Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.