Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung. Vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat și producție pentru artiști emergenți are loc pe 2 iunie în Câmpulung. Expoziția de final a programului are ca temă principală modul în care un spațiu se transformă prin intermediul interpretării artistice.

Mapping the City from the Outside este numele expoziției care încurajează publicul să privească diferit locurile aparent banale pe lângă care trec zi de zi.

Proiectul Accelerator Câmpulung este finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) alături de partenerul său instituțional, Primăria Municipiului Câmpulung.

Cei zece artiști care vor expune în cadrul expoziției Mapping the City from the Outside sunt: Lena Ciobanu, Mihai, Costache & Meri Stroe (duo artistic), Diana Drăghici, Cinty Ionescu, Ioana Nicoară, Andreea Samoilă, Maria Elena Șofrac, Simona-Daniela Tudose și Ioana Țurcan.

Artiștii au fost selectați de către un juriu din România dintr-un portofoliu de 51 de aplicații primite în timpul derulării Apelului Deschis, care s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. Aceștia investighează, în cadrul expoziției, relația cu un spațiu nou și cum se transformă el prin intermediul interpretării artistic

Printre locațiile în care vor avea loc expunerile de artă din Câmpulung se numără Primăria Câmpulung, Grădina Publică Merci, Cafeneaua Coloniale, Pasarela pietonală Câmpulung și Piața Centrală. Vă invităm să urmăriți paginile de Facebook și de Instagram ale proiectului pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor și pentru a afla locațiile exacte pentru fiecare dintre cele zece expuneri de artă.


Despre ACEP
Înființată de peste 7 ani, Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), promovează, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporană la nivel național și internațional.

Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP susține artiștii emergenți în drumul și dezvoltarea carierelor lor oferindu-le oportunități de învățare inspirate din abordarea și practicile locale și din străinătate. De asemenea, ACEP și-a propus să intensifice proiectele de formare și dezvoltare a publicului  prin acțiuni organizate în București și în țară, online și offline, în care publicul înțelege, se regăsește și se conectează cu arta contemporană.