Catinca Malaimare, Emergency Ex, 2022, fotografie de Rocio Chacon

 

Vineri, pe 16 decembrie, începând cu ora 19.00,  Catinca Tabacaru este încântată să o prezinte din nou publicului pe Catinca Malaimare, în cadrul unui screening cu elemente performative – Emergency Ex, un film urmat de un dialog cu artista.

Într-o coregrafie de mișcare, sunet și lumină, organisme umane și non-umane devin parteneri egali în crearea unui mediu senzual și atipic. Sugerând o codependență nu numai tehnică, dar și afectivă între noi și ecrane, Emergency Ex evocă un viitor proxim în care diferențierea dintre față și interfață a devenit imperceptibilă. Filmul este însoțit de un text scris de Pitta Areola-Burns și Elliott Burns ce servește ca un ghid al instalației, eșuând intenționat în explicarea acesteia.

Proiecția filmului Emergency Ex va fi urmată de un dialog între artista Catinca Malaimare și galerista Catinca Tabacaru.

 

Scurtă biografie a artistei:

Catinca Malaimare trăiește și lucrează la Londra. A absolvit studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts, Londra, în 2022. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, Malaimare creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumentele fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.

Malaimare a expus în galerii și instituții internaționale. Printre proiectele recente se numără prezentarea expoziției tezei artistei în cadrul RA Show 2022, Emergency Ex, la Very Contemporary Performance Festival Cross Border, Somers Gallery, participarea la a 20-a ediție a Bienalei Pančevo (Serbia) curatoriată de Maja Ćirić, Staycation, un proiect colaborativ alcătuit dintr-un simpozion urmat de o expoziție de grup la Galeria Catinca Tabacaru și spațiul artist-run Sandwich în București (2021-2022); VIDEO+RADIO+LIVE, o expoziție colaborativă organizată de galeriile Catinca Tabacaru, Ivan, Sandwich, Suprainfinit, Sector 1 și Plan B, inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters,Timișoara (2021); și participarea la Immaterial Salon din cadrul Art-O-Rama, Marseilles (2021). În plus, Malaimare a performat și expus la Centrul de Interes, Cluj (2021); Galeria Catinca Tabacaru, București (2021); CFPR, Bristol (2021); Another Mobile Gallery, București (2020).

 

Catinca Malaimare,  Emergency Ex 2022, @captions with the courtesy of the artist

 

Credite film:

Un film de Catinca Malaimare

Director de imagine: Rocio Chacon

Coloană sonoră: Joshua Fay

 

Filmul Emergency Ex (2022) a fost creat cu sprijinul Optoma Europe Ltd.

Filmat la sediul Optoma Europe Ltd., în regiunea Hemel Hempstead din Regatul Unit al Marii Britanii.

—––––––––––––––

Catinca Tabacaru Gallery:

Catinca Tabacaru a fondat galeria în 2014 în New York City, unde și-a construit o reputație internațională pentru a descoperi talente unice. În 2015, Tăbăcaru a început să lucreze în Harare, Zimbabwe, împreună cu Rachel Monosov, Raphael Guilbert și numeroși artiști ai galeriei din CTG Collective, iar în 2017, au construit și deschis a doua locație a galeriei în parteneriat cu organizația locală, Dzimbanhete Arts and Culture Interactions.

În 2020, Catinca Tabacaru a mutat sediul principal al Galeriei de la New York la București, România .

Experiența itinerantă a galeriei se reflectă în programul internațional care include reprezentarea artiștilor de pe 5 continente, în cadrul unor rezidențe și participări frecvente la bienale internaționale.

Lucrările artiștilor din portofoliul galeriei au fost expuse și achiziționate de muzee și instituții din întreaga lume, precum: Bienala de la Veneția, Dakar, Cairo și Bamako; Muzeul Whitney (New York), Institutul de Artă din Chicago, Muzeul de Artă al Județului Los Angeles (LACMA), Muzeul Block de la Universitatea Northwestern (Illinois), Albright Knox (Buffalo), Muzeul de Artă din New Orleans ( NOMA ), Galeria Națională a Zimbabwe (Harare), Muzeul Național de Artă (București), BOZAR (Bruxelles), Palazzo delle Esposizioni (Roma), Kunsthaus Hamburg și Bundeskunsthalle (Bonn).

Parteneri media: Modernism.ro, ArteVezi, Curatorial.ro, Empower Art &Artists, Zile și Nopți.