Asociația Bakery School România și Editura Vellant anunță un parteneriat de susținere a învățământului liceal profesional aflat în declin în România, în ultimii douăzeci de ani, și dau startul campaniei ”Susții brutărit și cofetărit, îți dăm de citit!”. În urma acestui parteneriat, editura Vellant va dona către Asociația Bakery School România un număr de 1,500 de cărți. Asociația urmează să folosească toate cărțile primite drept cadouri ca să acopere costurile de pregătire și participare a celor mai buni elevi la Olimpiada Națională de Meserii Worldskills mai 2024 și, mai departe, pentru reprezentarea României la competiția WorldSkills 2024 de la Lyon. Prima campanie de donație se va desfășura în perioada decembrie 2023 – martie 2024 unde orice contribuție de minimum 60 de lei va fi răsplătită cu una dintre cele 1,500 de cărți. Campania este activă de astăzi pe Galantom.

”Educația este cel mai puternic instrument de a schimba lumea. Dacă vrem un viitor mai bun, atunci trebuie să investim în educația copiilor noștri. La Bakery School, le oferim elevilor șansa la o educație de calitate, nu îi învățăm doar o meserie, ci îi învățăm să fie oameni și să pășească cu dreptul în viața lor de adult. Mulți dintre copiii care vin la noi în clasa a IX-a nu știu să se exprime corect în scris sau verbal. Cu toate acestea, în anul 2023, elevii Bakery School au ocupat locul 1 la Olimpiada de Meserii WorldSkills România, la specializările de brutărie și cofetărie. În 2024 ne dorim să obținem aceeași performanță și să reușim, de data aceasta, să-i trimitem pe câștigători în etapa următoare, care se va desfășura în Franța, la Lyon. Performanța în educație trebuie susținută, mai ales dacă ne gândim că vine de la copiii care provin din medii defavorizate, elevi ai liceelor profesionale.” – Andreea Ciocănescu, Marketing Manager, Bakery School România.

”Apetența scăzută pentru citit, în rândul românilor, are efecte și asupra educației formale pe termen lung. Avem nevoie de comportamente noi, de conștientizare a importanței cititului pentru tot sistemul educațional din România. Astfel că, am găsit puncte comune în cauza Bakery School și ne-am alăturat imediat să donăm ceea ce are mai scump de oferit o editură: propriile cărți” – Dan Pleșa, Director Executiv, Editura Vellant.

Bakery School România și Editura Vellant se așteaptă ca în urma campaniei ”Susții brutărit și cofetărit, îți dăm de citit!” să se strângă aproximativ 20,000 de euro, sumă care reprezintă materia primă folosită pentru pregătirea elevilor la toate etapele Olimpiadei de Meserii, bursele de performanță pentru elevii câștigători și deplasarea
acestora și a trainerilor lor la WorldSkills 2024, în Lyon. Cele 10 titluri de cărți pe care Editura Vellant le pune la bătaie pentru impulsionarea donațiilor sunt: No war – Marina Ovsyannikova, Povestea testosteronului, hormonul care ne domină și separă – Carole Hooven, Mindful business – David Gelles, Cortegiul umbrelor – Julian Rios, Ești pe punctul de a face o greșeală teribilă – Olivier Sibony, O fi bun de ceva? – Jerry Seinfeld, Miere neagră – Dan Pleșa, Revista Iocan (nr. 7), Revista Iocan (nr.8) și Wabi-Sabi. Considerații suplimentare – Leonard Koren. Campania este activă de astăzi pe Galantom.

Despre Bakery School:
Bakery School România este singura școală în sistem dual din România dedicată industriei de cofetărie, patiserie și brutărie. În septembrie 2022, Bakery School a deschis a doua școală la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr.1, Cluj-Napoca. La Bakery School învață 93 de elevi, din care 61 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Marin Grigore Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca. În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 32 elevi. Investiția totală în cele două școli Bakery School din România depășește 350 de mii de euro.

Despre Editura Vellant:
Editura Vellant a propus în noiembrie 2007 prima sa apariție editorială o carte care îşi propune să rescrie istoria artei: Oglinda Lumii. De atunci colecțiile editurii s-au îmbogăți și acoperă o varietate de domenii: literatură, filosofie, psihologie, sociologie, epistemologie, albume de artă, carte pentru copii, pe scurt cărți pentru toate gusturile, #cărțiînsemnate.