În perioada 18 și 19 noiembrie, în intervalul orar 20.00-23.00,  la Muzeul-Atelier-Școala de la Piscu (Jud. Ilfov),  Asociația S.E.M.N anunță că se va desfășura Festivalul de Muzică Experimentală TEXTURAL.
Trei ore de show spontan, cu forme muzicale imprevizibile vor fi manifestările a unsprezece artiști neconvenționali ca: Irinel Anghel, Sian Brie, Teodor Horea, Marius Achim, Juan Carlos Negretti, Bogdan Frigioiu, Călin Grigoriu, Alexandru Hegyesi, Sorin Romanescu, Andrei Bălan și Călin Torsan.
Evenimentul are la bază un concurs ludic de extragere la sorți dintre cei 11 artiști anunțați în festival.
„Nimeni nu știe cine cu cine va cânta. Toți își asuma riscul sau șansa unei nepotriviri”,  spune Irinel Anghel pe pagina ei de facebook.
De asemenea, organizatorii leagă evenimentul de una dintre figurile cele mai importante ale avangardei artistice, John Cage, spunând că:  „Arta lui nu s-a consumat pentru că de fapt, lui încă nu i-a venit timpul. El a anunțat o nouă paradigmă artistică ce urmează să apară. John Cage a aruncat buzduganul pentru a pregăti apariția unui nou mod de a crea care se ciocnește puternic de vechile modele. A fost un deschizător de drumuri pe termen lung, un „dătător de idei”, un transformator al viziunii asupra artei și muzicii, un caz controversat care încă pune probleme de acceptare (pornind chiar de la afirmația: Everything we do is music).”
Eveniment realizat de Asociatia S.E.M.N. in colaborare cu Muzeul-Atelier-Școala de la Piscu, Primaria Ciolpani, RADIO GUERRILLA si Vinarte Romania .
Biletele se găsesc în format electronic pe entertix.ro si myticket.ro
Autor: Elena Ghițoiu