În contextul actual în care se resimte o nevoie din ce în ce mai mare a artiștilor de a fi reprezentați și totodată promovați unui public potențial cumpărător, se dezvoltă BRuN; Un start-up online, care îsi propune să aducă arta într-o zonă de lifestyle, mai aproape de oameni. Proiectul este dezvoltat de Răzvan Băbiceanu (Former Gallery manager GAEP) și Ruxandra Neagoș (architect RuN STUDIO). Răzvan, care vine cu o experiență de lucru în relații publice și în comunicarea cu artiștii, pare să facă o casă bună cu Ruxandra, care aduce un touch specializat în colaborarea cu specialiștii din industria amenajărilor interioare. Este o relație profesională, care se dezvoltă prin două activități conexe și co-depedente: arta vizuală și nevoia oamenilor de ambientare a artei în propiile locuințe, cât și în viața de zi cu zi.

Anca Vintila Dragu – Wifi Jink (2018), portelan, 28x26x16 cm

 

Colaborări cu aproximativ 50 de birouri de arhitectură și design de interior


În prezent, BRuN dezvoltă parteneriate cu arhitecți și designeri de interior prin colaborarea cu aproximativ 50 de birouri de arhitectură și design, care au acces total la platformă; însă plănuiesc să-și extindă arealul și în sfera publică: „Ne dorim să plasăm lucrări de artă în zone publice, birouri, lobby-uri, săli de conferință, dar mai ales în spitale și clinici, deoarece credem în efectul pozitiv pe care îl are arta în viața unui individ; ne-am gândit să venim cu propria noastră versiune și interpretare a unui mix între artă și bussines – între artă și arhitectură și mai ales între artă și om – astfel a apărut BRuN. (Răzvan Băbiceanu // Fondator BRuN)

Un portofoliu care cuprinde 46 de artiști cu o gamă largă de exprimare, de la pictură și sculptură, până la obiecte decorative


Cuplul fondator Răzvan Băbiceanu & Ruxandra Neagoș își dorește să sprijine artiștii emergenți, iar prin intermediul platformei BRuN, flexibilizează accesul lor la un public mai variat prin promovarea pe site a unei producții afordable. În prezent, au 46 de artiști în portofoliu, care ne prezintă o gamă largă de exprimare, de la pictură și sculptură, până la obiecte decorative, realizate în diferite tehnici și stiluri: „Am încercat să creștem în primă fază un portofoliu variat cu artiști emergenți, (re)descoperiți sau consacrați, cu preocupări mixte pentru a putea acoperi cât mai multe direcții. Ne interesează ca artistul să fie activ, să construiască și să îsi dezvolte conceptele, dar mai ales să avem o colaborare pozitivă, pentru ca în final – we work for eachother.”  (Răzvan Băbiceanu // Fondator  BRuN/)

 

Servicii de consultanță one stop shop – de asistență în selectarea lucrării, serviciu de înrămare, transport și instalare


Criteriile de selecție ale lucrărilor se racordează la trenduri anuale în industrie, dar nu reprezintă întotdeauna un reper de bază pentru BRuN, pentru că la final, ceea ce contează mai mult este personalitatea clientului final și modul în care se raportează acesta la o lucrare de artă: „Nu consider că trendurile sunt cele care determină alegerea unui obiect de design, a unei lucrări de artă sau al unui artist în portofoliul nostru. E ca în fashion; ții cont de trendurile anuale și te raportezi la ele, dar stilul este definit de piese timeless care sunt alese pentru personalitatea ta. Probabil sună utopic, dar așa cred că funcționează lucrurile în toate industriile creative: ții cont de trenduri, nu le respingi, dar your inner core sticks with a plan.” (Ruxandra Neagoș // Co-fondator BRuN)

„Ne dorim ca prin această platformă oricine să își găsească lucrarea perfectă, aceea care captează vizual prin cromatică, forme sau tehnică, fie printr-un concept puternic.” (Răzvan Băbiceanu // Fondator BRuN)

Lucrările din portofoliul BRuN vin la pachet cu o experiență personală de cumpărare prin serviciile de consultanță pe care le oferă clienților – one stop shop – de asistență în selectarea lucrării, serviciu de înrămare, transport și instalare.

Bugetul lucrării este ales în funcție de investiția totală în amenajarea noului spațiu


Întrebată despre cum se desfășoară shortly, o sesiune de ambietare a unei lucrări de artă din portofoliu, într-un spațiu nou amenajat, Ruxandra ne-a răspuns: „În cazul meu, în calitate de arhitect, pot spune că sunt ușor avantajată, deoarece am acces la portofoliul lucrărilor din stadiul de concept al unui proiect. Astfel că în momentul ambientării, am creionat o idee despre paleta cromatică și dimensiunile lucrărilor cu care îmi doresc să populez spațiul nou creat. Evident, bugetul lucrării este ales în funcție de investiția totală în amenajarea noului spațiu, dar este strâns legat și de aplecarea beneficiarului spre domeniul artei și cât de dispus este acesta să aloce buget pentru o investiție aproape de sufletul lui.”  (Ruxandra Neagoș // Co-fondator BRuN)

BRuN își propune să devină un HUB cultural 


Chiar dacă în primă fază cei doi fondatori par să fie nișați în industria design-ului de interior unde au conexiuni cu specialiștii în domeniu, scopul lor  final este de fapt să crească interesul pentru arta contemporană, adresându-se unui public variat; Iar în câțiva ani speră să creeze un hub cultural, care să aducă la un loc artiștii, producția artistică și publicul iubitor de artă: BRuN își propune să devină un hub, care pe de-o parte să susțină artiștii locali în dezvoltarea demersului, să crească interesul pentru arta contemporană, dar și să aducă un plus de valoare tuturor celor ce își doresc să descopere plăcerea de a interacționa cu o operă de artă. Am îmbinat curiozitatea și pasiunea pentru artă cu nevoia unui loc în care cei interesați să își poată găsi obiectul de artă potrivit gusturilor, preferințelor și nevoilor lor. BRuN se adresează tuturor categoriilor de public, fie ei proaspăt inițiați în artele vizuale, fie deja cunoscători ai domeniului – vrem să oferim șansa tuturor să își înceapă sau să își dezvolte colecția de artă.” ( Răzvan Băbiceanu // Fondator BRuN )

 

 

 

 

Elena Ghițoiu // Redactor șef artevezi. Cred că arta trebuie înțeleasă în termeni cât mai simpli, departe de noțiuni abstracte și metafore care o transplantează în discursuri greu de înțeles. Anii de studiu în teoria artei și experiența de freelancer în comunicare mă duc direct la obiect fără prea multă emfază.