Vineri, 11 octombrie, 10:00 – 00:00 

→  Fundația Art Encounters (Casa Isho)
→  Muzeul de Transport Public ,,Corneliu Miklosi”
→  Bastion Maria Theresia, corp D

ArtEncounters ne invită la un tur de noapte printre lucrări de artă care fac parte din ediția curentă (20 septembrie-24 octombrie) a Bienalei din Timișoara. De noaptea albă a galeriilor(NAG), Fundația ArtEncounters, Muzeul de Transport Public și Bastion Maria Theresa corp D– sedii expoziționale importante înscrise pe harta culturală a Bienalei ArtEncounters din Timișoara pot fi vizitate până la miezul nopții în intervalul 10:00-00:00.

Organizatorii Artencounters ne propun o vizită printre  lucrările artiștilor participanți-modalitate de reflectare a unor practici cu caracter multidisciplinar. Turul de noapte este marcat de lucrări care investighează fragmente din trecutul personal al artiștilor, fenomene socio-politice și tehnologice, atitudini feministe cât și traumele unor evenimente marcante din istoria recenta a Orientului  Mijlociu.

La mansarda Fundației ArtEncounters poate fi vizitată expoziția Liei Perjovschi -“Muzeul Cunoașterii”, un proiect pe care artista l-a inițiat din anii 1990 pe care îl dezvoltă și în prezent. „Muzeul” Liei Perjovschi este ca un atlas mundi care colecționează, arhivează și prospectează artistic diferite fenomene științifice și culturale în schimbare.

Artiști prezenți în expoziție: Pauline Boudry & Renate Lorenz Filipa Cesar & Louis Henderson Forensic Architecture Ane Graff | Alma HeikkiläTrevor Paglen | Philippe Parreno Zac Langdon-Pole| Liliana Mercioiu Popa Walid Raad|| Michael Beutler | Naeem MohaimenAgnieszka PolskaGhenadie PopescuVandy RattanaBella RuneZephyrZhou TaoIulia Toma, Lawrence Abu Hamdan Decolonizing Architecture Art Residency, Anca Benera & Arnold Estefan  Aslan Gaisumov Gary Ross Pastrana Małgorzata Mirga-TasBehzad Khosravi Noori Tanja Muravskaja Pınar Öğrenci Ho Tzu Nyen, Céline Condorelli | Collection Collective, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Peles Empire | Thao Nguyen Phan