Natalia Cebanu și Andreea Toma pun punctul pe i într-un podcast cu 6 dezbateri despre problemele fetelor și femeilor în pandemie cât și într-o expoziție de artă vizuală corespunzătoare. Episoadele vor fi difuzate în fiecare zi de la ora 18:00 pe canalele media ale asociației Hearth până pe 18 decembrie, iar expoziția este deschisă publicului până pe 17 decembrie pe strada Parfumului nr. 19.

Cele două evenimente care se desfășoară concomitent reprezintă rezultatul unui proces amplu, care are la bază ateliere de dezvoltare personală pentru 100 de adolescente din provincie, un podcast cu dezbateri despre preocupările lor și o expoziție de artă în care sunt transpuse cât mai transparent experiențele fetelor trăite în ultimii doi ani de pandemie.

“Germenii proiectului au fost sădiți în urmă cu un an, în cadrul unui podcast, în care mi-am dorit să pun accent pe viziunea femeilor asupra problemelor de zi cu zi. Una dintre invitatele emisiunii de atunci a fost Andreea Toma/Co Creator / Director la LOUDER.art și ea mi-a propus să dezvoltăm împreună acest proiect, care acum se numește: EQUILIBRIUM. Fete și poveștile lor în centru//PODCAST.”

Expoziția pe care o curatoriez în premieră cuprinde cinci instalații realizate pe rând, de: un regizor de film, un păpușar, un artist vizual, un dramaturg și actor și în sfârșit de un artist multidisciplinar”, ne spune Natalia Cebanu, (Director Artistic la Hearth)

“Eu sunt feministă și m-am simțit mereu inspirată de femei și de probleme lor. Precizez totdată că am fost destul de implicată în această zonă ca trainer. Prin urmare, mă bucur când am ocazia să-mi valorific aptitudinile care acum, cu cele ale Nataliei, servesc comunităților vulnerabile de fete. Feminismul pentru mine înseamnă progres, democrație, vitalitate socială și nu în ultimul rând egalitate de gen”, ne spune Andreea Toma (Co Creator / Director la LOUDER.art)

Artiste: Raluca Ungureanu, Valeria Cristia, Livia Mateiaș, Sorina Corneanu și Alina Tofan.

Equilibrium – Fete și poveștile lor în centru este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

 

 

Livia Mateias

 

Imagine din expoziție

 

Comunicat moderat de Elena Ghițoiu