Bianca-Georgescu

În zilele noastre arta nu înseamnă doar pictură, sculptură, arhitectură, muzică şi poezie. Ulterior s-a adăugat la nucleul acestui sistem modern de artă: grădinăritul, gravatul, opera, teatrul, decoaratia şi nu în ultimul rând designul.

Designul de obiect este astăzi o artă complexă care presupune la fel ca în principalele domenii de exprimare artistică, gândirea şi elaborarea unui concept.

În acest sistem de valori creative se încadrează cu brio designul de pantofi, iar una dintre artistele talentate în domeniu este Bianca Georgescu.

Cu o diplomă de absolvire de la 14 ani în domeniul artelor populare, şi-a sporit talentul artistic la Universitatea de Arte din Bucureşti, secţia design vestimentar. Fiindcă arta este o zonă largă de exprimare s-a gândit să obţină perspective noi la Universitatea din Brera şi acest lucru se vede în ultima colecţie DecadenceDecadence este o metaforă la societatea decadentă a zilelor noastre.  Colateral cu atmosfera socială pe care Bianca o critică, inspiraţia vine din zonele de coroziune şi de umezeală, acolo unde rugina îşi face loc în spaţiile industriale. Imaginaţi-vă doar nişte pantofi ruginiţi în picioare!

Ca să ieşim din decadentă, o altă colecţie semnată Bianca Georgescu vine dintr-un izvor  îndepărtat de inspiraţie, din Persia Nomadă, acolo unde covoarele persane au luat naştere . Ulterior au devenit obiect de cult în rugăciunea musulmanilor şi treptat valoroase obiecte de artă, în Europa.

Foarte pasionată după simbolurile vegetale şi după bogăţia elementelor decorative de pe covoarele persane, Bianca a inserat textile cu model persan în colecţia Qālicheh.

Eleganta designului contemporan asociată cu bogăţia de elemnete florale şi de simboluri magice specifice covoarelor persane, arata autenticitatea unui nou stil pe piaţa designului românesc de pantofi.

Vă propun să vizitaţi magazinul Biancăi Georgescu, ca să vedeţi o nouă proiecţie în designul de pantofi şi rafinamentul unei case de producţii italieneşti cu care artista are o colaborare strânsă.

Behrang2-300x300Behrad2-300x300Adel2-300x300