Vineri, 10 martie, între orele 18:30-22:00, Artevezi în colaborare cu Galeria Occidentului au plăcerea să vă invite la Vernisajul expoziţiei “A Primitive Nature“ semnată de Medicine Madison.
Evenimentul se va desfăşura în Galeria Occidentului, la adresa Strada Occidentului nr.11. Aici veţi avea ocazia să admiraţi peste 30 de lucrări ale artistei, realizate în tehnici complexe, care ne pun în faţa unei expresivităţi puternice, cea a omului primitiv. Conceptul acestei expoziţii este desprins din cele mai izolate locuri ale lumii, acolo unde oamenii stăpânesc natura cu incantantii magice: “Lucrările mele au scopul de a declanșa o revoluție în paradigma omului contemporan, din ce în ce mai materialist şi ocupat cu chestiuni irelevante, din ce în ce mai incapabil să contemple natura, propriile simțuri, gânduri şi propriul său parcurs.”(M.M)
“A Primitive Nature” este o “întoarcere către simplitate” (M.M) – aşa cum spune Medicine Madison. Ce valoare capătă simplitatea şi ce înseamnă ea pentru fiecare dintre noi? Putem să ne dăm seama doar atunci când privim în linişte opera de artă, ca într-un ritual a cărui menire este descoperirea sinelui. Marcată de totemica figură a omului primitiv, întreaga expoziţie poartă însemnele unei sălbăticii primare şi restabileşte conexiunea omului cu ritmul său interior.
În cadrul unei lumi tehnologizate, comunicarea reală între oameni este afectată, iar odată cu revoluţia industrială, legătura omului cu natura se pierde tot mai mult: “Ceea ce trăim este o îndepărtare faţă de tot ceea ce contează – comunicarea profundă între oameni, grijă şi respectul faţă de natură, relaţia spirituală dintre om şi artă”. (M.M)
Lucrările semnate de Medicine Madison poartă cu ele efigia unui antropomorfism care devine particular prin asocierea cu elementele vegetale. Grafismul aparte al tuşelor şi geometria formelor intră în contrast cu fragilitatea şi moliciunea vegetaţiei ce marchează deseori spaţiul pictural.
În final, opera artistica semnată de Medicine Madison capăta sens atunci când ne gândim la corpul şi figura umană ca fiind cele mai importante instrumente de exprimare interioară: “Forţa mea interioară provine din faptul că am trăit ceea ce majoritatea oamenilor nu vor trăi niciodată.” (M.M)
Medicine Madison/Artist Vizual:”Arta este mai presus decât o imagine sau un sunet: Arta este un şaman.”
Andreea Christodorache/Owner, Galeria Occientului :”În urmă cu 5 ani, regretatul critic de artă, Mircea Deac ne-a făcut onoarea de a deschide primul vernisaj găzduit de Galeria Occidentului , organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane , tranşându-ne misiunea de a integra noile experienţe de limbaj artistic care se consuma în lumea contemporană dar şi în spaţiul autohton şi care trebuie să se capete o voce cât mai puternică în spaţiile alternative.”
Elena Ghițoiu/PR: “Sunt dezbateri continue pe tema frumuseţii şi este aproape imposibil să o definim în termeni imuabili. Felul în care o apreciem diferă în funcţie de cultura fiecărui individ şi popor în parte. În acest sens, nu am rămâne surprinşi să vedem că în lumea primitivă aceasta are alte valori. Vă invit să vedeţi o nouă expresie a frumuseţii creată de artista Medicine Madisonîn cadrul expoziţiei “A Primitive Nature”.
Medicine Madison este absolventă a secţiei de Fotografie-Video din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Căutările ei artistice au la baza legătura dintre identitate-corp, explorată cu precădere nu doar în fotografie dar şi în pictură. Cunoaşterea sinelui are la baza manifestările primare şi cât mai naturale ale vieţii, într-un cuvânt, primitivismul. În fotografie cât şi în pictura se remarcă prin reprezentarea stranie şi ambiguă a corpului uman. Fiind inspirată de muzică clasică, dar şi de ideea filosofică a omului renascentist (mai precis, ideea artistului complet), a ales, la 24 de ani, să studieze vioara, în paralel cu activităţile ca artist vizual.
ArTeVezi este o platformă de comunicare dedicată artiştilor, curatorilor, criticilor, galeristilor, colecţionarilor de artă contemporană, experţilor în PR. cultural şi organizaţiilor de marketing creativ şi comunicare. Scopul este de a cartografia scena locală a artei contemporane prin descoperierea de noi talente şi apoi includerea acestora în sistemul unor judecăţi de valoare şi unei noi promovări. Ne propunem să conturăm statutul artei contemporane în societatea românească prin dezbateri de subiecte noi şi prin problematizarea lor într-un context real.
Galeria Occidentului este un spaţiu de expunere al artelor şi de promovare al artiştilor, un hub cultural şi un adevărat catharsis urban, un spaţiu viu care se construieşte continuu, artistul având libertatea de a-şi adăuga propriile lui (în)semne.
Bram Stoker’s Pub: Cu o locaţie centrală, vis a vis de Sala Palatului, Bram Stoker atrage privirile încă din exterior datorită peretele pictat de artistul Obie Platon, maestrul street art, care ni-l prezintă într-un mod hilar, pe Vlad Ţepeş cum bea o bere cu faimosul autor irlandez, Bram Stoker, cel care a scris bestseller-ul “Dracula”
Parteneri: