Starea de tranziție devine laitmotiv curatorial pentru ArTeVezi la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Dacă ritualul este expresia sacră a sociatății arhaice iar mitul este dovada existenței lui, ce rol are arta ca bază de reprezentare asupra lor? Răspunsul poate avea multiple abordări pentru că în subliminalul celui care instaurează actul creației, arta este asemenea unui ritual.

Termenul de liminal descrie starea de tranziție și de nesiguranță a unei persoane aflate în stadiul mediu al unui ritual. Conceptul antropologic aparține lui Arnold van Gennep si este prezentat în cartea sa „Rituri de trecere”. Antropologul britanic Victor Turner vine cu o interpretare proproie asupra conceptului și îl lansează în cadrul soceietății postmoderne.

Artiștii răspund intenției curatoriale și oferă valențe creative conceptului de liminal aflați la rândul lor în pragul dintre sacralitatea ritualului și componenta profană a propriilor viziuni. Lucrările prezentate în expoziția ”Liminal” sunt conectate la înțelesul contemporan al conceptului de liminal.

De câte ori starea de confuzie, generată de o tranziție anume, ți-a declanșat trăiri de panică, eșuare, izolare sau depersonalizare? în societatea în care trăim liminalul este o fază perpetuă în care ne aflăm și confuzia trebuie asumată, mai mult decât evitată, ea fiind în sine o experiență necesară propriei evoluții.

––––––––––→ ARTIȘTI ←––––––––-
→Invitată specială: Clauda Todor ←

Radu Crăciun:https://bit.ly/2Dp5PnO
Teodor Horea: https://bit.ly/2pzu4Wm
Oana Bălțatu: https://bit.ly/2IbgyRr
Medicine Madison: https://bit.ly/2pzAYLr
Meea von Streck: https://bit.ly/2NORgOW
Alexandru(Melle)Militaru: https://bit.ly/2QhuIDp
Iustin Matei: https://bit.ly/2zrgQAY
Răzvan Hogea:https://bit.ly/2QkqKK3
Bogdan Sassu: https://bit.ly/2QVIZH2

–––––––→ ORGANIZATOR – ArTeVezi ←––––––
Website-ul ArTeVezi este o platformă de comunicare și promovare dedicată artiştilor, curatorilor, criticilor, galeriştilor, colecţionarilor de artă contemporană, experţilor în PR.cultural şi organizaţiilor de marketing creativ şi comunicare.

E-mail:contact@artevezi.com
Tel:0770843462

–––––-→ SPAȚIUL ALTERNATIV ȘI PARTENERI ←––––-
Localizare: Strada Sfinților nr.6 (5 minute de mers pe jos de la stația de metrou Universitate, cu ieșire spre Spitalul Colțea. În incintă se afla bistro Papila.

––––––––––→ PARTENERI ←––––––––-

-Eveniment sustinut de Noaptea Albă a Galeriilor – NAG:
https://www.facebook.com/events/327219167826587/
-Bistro PAPILA