La ALERT studio Artist-run Space, are loc expoziția semnată de artista feministă Liliana Basarab, care poate fi vizitată până pe 22 iulie. Curatoriată de Raluca Ilaria Demtrescu, expoziția ne prezintă pe de-o parte broderii cu subiecte intimiste și pe de altă parte, cu tenetă erotică; ambele fiind reprezentate de un discurs mitologic, animalier-hibrid.

„Feministă dintotdeauna”, Iuliana Basarab coase și astfel descoase ipostazieri ale femeii-animal și deopotrivă ale bărbatului-animal, care răspund în mod reciproc unor impulsuri de natură sexuală. De asmenea, artista spune că este preocupată de expunerea unor trăiri adânci pe materiale cu valoare spirituală, așa cum este combinezonul sau fața de masă peste care a țesut faluși.

Liliana BASARAB (n. 1979) artistă vizuală, activă profesional în București, a debutat la Iași la începutul anilor 2000. Practica sa artistică este angajată social și este interesata de problematici de gen. Mediile artistice abordate sunt: ceramică, obiect textil, sculptură, desen, performance, ateliere participative, video.

Raluca ILARIA DEMETRESCU (n. 1969)  „este una din primele artiste din spaţiul românesc care au alăturat broderia şi imaginarul erotic. Complexitatea corpului feminin,  fiziologia lui şi fluiditatea sexualităţii, precum și comunitatea LGBT sunt tematici pregnante în lucrările ei.” (Gabi Cherciu/ jurnalistă)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Founder Artevezi & content writer: Cred că arta trebuie înțeleasă în termeni cât mai simpli, departe de noțiuni abstracte și metafore care o transplantează în discursuri greu de înțeles. Anii de studiu în teoria artei și experiența de freelancer în comunicare mă duc direct la obiect fără prea multă emfază.