„În 2011, când am conceput forma exterioară a lucrării și am decupat-o în lemn cu fierăstrăul electric, ea avea altă destinație decât cea finală. Inițial, o schiță de graffiti, gândită armonios și elaborată stilistic, trebuia să stea pe „cometă”. Totul, forma de cometă și desenul schiței, a fost gândit plecând de la Secțiunea de Aur, Numărul de Aur și Șirul lui Fibonacci. Am lipit hârtie pe suprafața de lemn a „cometei” prin procedeul maruflării, peste care am așezat un grund din clei lichid și praf de cretă. Pe acea suprafață preparată am desenat schița de graffiti, adaptată și concepută în armonie cu forma „cometei”. Schița urma să primească și culoare, dar a rămas în acel stadiu de lucrare-în-lucru ani de zile. Nu sunt sigur dacă există vreo fotografie cu acel stadiu al lucrării, iar la momentul când m-am gândit că vreau să dau altă funcție „cometei”, am decis să renunț la schița de graffiti fără să o fotografiez, din niște motive concrete– parțial legate de renunțarea mea la practica graffiti. Schița există în lucrare, ca strat invizibil, fiind acoperită de stratul de pictură ce se vede acum.

Ceea ce a urmat a fost ca din nou, pe suprafața de lemn, peste hârtia preparată și desenată, am maruflat pânză pentru pictură, pe care am decupat-o după forma exactă a „cometei”.

De data aceasta am gândit o altă desfășurare de forțe generate prin pictură și desen, folosind linia.  Linia ce devine săgeată, în vârf având semnul „>”.” (Constantin Rusu, artist vizual)