Sebastian Stan a obținut Globului de Aur și prima sa nominalizare la Oscar

Sebastian Stan la Golden Globes 2023, ©Gettyimages

Ce-a de-a 82-a ediție a Globurilor de Aur l-a premiat pe actorul de origine română, Sebastian Stan, pentru rolul său din filmul A Different Man, la categoria musical/comedie. Tot pentru acest rol a mai primit și Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2024. Sebastian Stan a mai fost nominalizat și la categoria Cel mai bun actor în rol principal la categoria dramă, premiu care a fost însă câștigat de Adrien Brody în The Brutalist.

Actorul a mai fost o dată foarte aproape de a pleca acasă cu un glob de aur în 2023, pentru rolul jucat în mini seria Pam & Tommy – mini serie despre scandalul mediatic din mariajul Pamelei Anderson cu toboșarul Tommy Lee.

În filmul A Different Man, regizat de Aaron Schimberg, Sebastian Stan îl interpretează pe Edward, un bărbat care suferă de o boală ereditară, și anume neurofibromatoză. Consecințele afecțiunii rezultă în anomalii congenitale ale pielii, oaselor și sistemului nervos din cauza unor tumori vizibile pe piele. De cele mai multe ori aspectul unei persoane afectate de neurofibromatoză se schimbă drastic iar asta nu afectează doar sănătatea fizică ci și pe cea psihică. 

Personajul jucat de Stan decide să apeleze la chirurgia plastică reconstructivă, însă vechea lui față îl inspiră pe un tânăr, suferind de aceeași boală, să-l interpreteze într-o piesă de teatru. 

Recent, actorul a obținut și prima nominalizare la Oscar, la categoria cel mai bun actor, pentru rolul din filmul The Apprentice unde îl joacă pe Donald Jr. Trump în tinerețe, în New Yorkul anilor ’70-’80.Ceilalți nominalizați sunt Adrien Brody în The Brutalist, Colman Domingo în Sing Sing, Ralph Fiennes în Conclave și Timothée Chalamet în A Complete Unknown.Vestea nominalizării este destul de surprinzătoare având în vedere faptul că Sebastian Stan a fost ambasadorul a două filme marcante pentru cariera sa – A Different Man și The Apprentice - în perioade foarte apropiate, pe parcursul aceluiași an.

Autoare: Ana Spânu








Previous
Previous

Ar putea fi inteligența artificială curator?

Next
Next

Standing Woman, Claudia Ion