Arhifoto un curs de fotografie pe smartphone pentru adolescenți, la Muzeul de Artă Recentă

Programul multi-anual Fabrica de Sens, care are loc la MARe/Muzeul de Artă Recentă, se aventurează din luna septembrie anul trecut pe diferite tărâmuri de exprimare artistică, de la pictură și sculptură, la mediul acustic și fotografic.

Noul curs Arhifoto, care are la bază tehnici de fotografiere pe smartphone, va începe sâmbătă la MARe/Muzeul de Artă Recentă. Dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14-18 ani, cursul Arhifoto va aborda imaginea din punct de vedere arhitectural și participanții se vor alătura unor interacțiuni profunde cu spațiul labirintic al muzeului cât și cu lucrările care alcătuiesc expozițiile din cadrul acestuia: "după o introducere în fotografie vom face un tur ghidat prin muzeu pentru a analiza în ce măsură fiecare lucrare (de la pictură la sculpturi, de la figurativ la abstract) ne poate inspira și cum putem reproduce feeling-ul din lucrare într-o fotografie." (Rareș Toma)

Trainerul Rareș Toma susține totodată, că adolescenții reprezintă publicul țintă pentru acest tip de curs, ei fiind cei mai familiari utilizatori ai tehnologiei de ultimă generație:" Adolescența este o perioadă cu un potențial creativ mare, combinând lipsa de inhibiție a copilăriei cu o mai bună înțelegere a lumii care vine cu vârsta. În plus, adolescenții deja au o mai bună experiență în a folosi telefonul și camera foto a acestuia." (Rareș Toma)În cadrul programului, va fi integrat și un curs  urban-performativ de fotografie arhitecturală, în cadrul căruia va fi prezentă actrița și dansatoarea Smaranda Găbudeanu. Cursul are ca scop să pregătească participanții pentru provocările de zi cu zi, de la realizarea unor imagini spontane cu prieteni până la interpretări artistice ale unor momente-cheie.În final, fotografiile realizate pe parcursul cursului vor face subiectul unei expoziții tematice organizate în spațiile ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei, cu ocazia Festivalului Fabrica de Sens, în 2023.Trainerul Rareș Toma încurajează adolescenții să se înscrie fiind motivat de gradul mare de accesibilitate pe care îl poate oferi mediul fotografic omului cotidian: "Fotografia se numără printre cele mai cele mai folositoare skill-uri în viața de zi care te poate aduce în niște situații inedite dacă ajungi să o stăpânești. " (Rareș Toma)

Personale interesate sunt invitate în continuare să se înscrie la:  gift.shop@mare.ro .Mai multe detalii despre înscriere, preț și tematică pot fi accesate pe pagina oficială a Fabricii de Sens.

Program finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Articol realizat de Elena Ghițoiu

Previous
Previous

ELENI GKINOSATI. LES YEUX NE SONT PLUS FRAPPÉS PAR LA SPÉCIFICITÉ, ILS VONT AU DELÀ DES ÉVIDENCES

Next
Next

Eleni Gkinosati. Ochiul nu se mai concentrează pe ceva specific, ci caută dincolo de ceea ce este evident