În luna mai a acestui an, timp de trei zile, la Combinatul Fondului Plastic, publicul a avut ocazia să pătrundă în conștiința colectivă a grupului înființat în 2018, ALTUL NU E NEGAREA MEA. Membrii grupului: Nora și Nada Stîngu, Ana și Sever Petrovici-Popescu, adaugă „o nouă pagină” spre Celălalt în cadrul expoziției: ”Oglindiri Opace”.

În ultimii ani, marcați de tot felul de transformări sociale, de la dezastre ecologice la pandemie și războaie, alăturările artistice sunt din ce în ce mai răspândite. Chiar dacă artiștii nu reușesc întotdeauna să acționeze unitar în interiorul grupurilor, membrii grupului ALTUL NU E NEGAREA MEA, încearcă să facă o casă comună împreună și să solidarizeze pe teme care investighează raportarea la CELĂLALT, concept filozofic ce identifică o altă ființă umană în raport cu propria ființă. Cu un ochi critic, artiștii interoghează și alcătuiesc o radiografie a existenței cotidiene ”modelându-și astfel propria viziune“ (Nada Stîngu)

Autocunoaștere, autocritică, negare, excludere, acceptare, frică, curaj – doar prin Celălalt ajung să descopăr chipul propriei autenticități…” este crezul grupului, care ne ghidează printre lucrările de artă expuse.

Vă invităm astfel, să vă recunoașteți prin celălalt și să priviți imaginile lucrărilor lor din expoziția Oglindiri Opace:

Să ne vedem prin artă! 

 

 

Autor Oana Bălțatu

Foto Credits: grupul ALTUL NU E NEGAREA MEA