Kapwani Kiwanga, 2023

 

Artista multidisciplinară Kapwani Kiwanga va reprezenta Canada la cea de-a 60-a Bienalei de la Veneția, cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume.
Muzeul de Arte Frumoase din Canada a făcut anunțul miercurea aceasta și a confirmat de asemenea că la alegerea artistei au participat mai mulți experți în arta contemporană din Canada desemnați să nominalizeze artistul care va reprezenta Canada la expoziție, începând cu 20 aprilie până pe 24 noiembrie 2024. Anul trecut, a 59-a ediție a Bienalei de la Veneția a atras mai mult de 800.000 de vizitatori din toată lumea, pe parcursul celor 197 de zile de expunere.

Fericita câștigătoare, Kapwani Kiwanga, s-a născut în Ontario, în 1978. A studiat antropologia și religia comparată la Universitatea McGill, înainte de a începe studiile de artă la Școala de Arte Frumoase, de la Paris, acolo unde trăiește și în prezent. Din 2015, artista de 45 de ani a participat la numeroase expoziții în special în Franța, dar și în Marea Britanie sau Statele Unite.

 

Kapwani Kiwanga, Eye Evil. The parallel history of optics and ballistics, Tabakalera, San Sebastian, 2023, @Tanja Wagner Gallery

 

 

Bogdan Afrasinei/ Traducător & Moderator de știri internaționale ArteVezi. În 2016, Bogdan a obținut certificatul de traducător autorizat și până în prezent a colaborat cu multe instituții și agenții publice. De mic a avut norocul să fie ghidat spiritual prin lumea artei de către bunicul său – istoric și critic de artă român. În prezent, Bogdan moderează știri internaționale și traduce articole din franceză, engleză și spaniolă pentru rubrica Satelit 01001.