Întâlnirile din MARe ale artistelor Andra Nedelcu (artist multimedia) și Alexandra Bălășoiu (artist coregraf), care s-au desfășurat pe o perioadă de 14 zile sub forma unui “laborator interdisciplinar” devin rezultatul unui duo performativ, duminică, 19 iulie 2020, între orele 15:00 și 18:00 în spațiile expoziționale ale muzeului de Artă Recentă.
Actul performativ inițiat de Andra Nedelcu și Alexandra Bălășoiu are ca scop relevarea unui nou tip de limbaj artistic, prin abordarea sinergetică dintre desen, fotografie și voce potențate de dans și veselie.
“Sursa noastră de inspirație, așa cum văd eu lucrurile, a fost în primul rând întâlnirea dintre noi două (și tot ce înseamnă - personalitatea fiecăreia, experiență artistică, dorința de colaborare) și întâlnirea cu muzeul (spațiile și arhitectura lui, lucrările de artă și atmosfera lui generală).” ( Andra Nedelcu / artist multimedia )
"Lucrările expuse, arhitectura muzeului, întâlnirea dintre noi… toate au fost ca mici scântei, care au făcut procesul de lucru fluid și dinamic. (Alexandra Bălășoiu )
“Corpul e o formă de cunoaștere. Este o formă de inteligență în sine, care înmagazinează informație și poate sta drept mărturie a trecutului, prezentului și viitorului.” ( Andra Nelelcu )
“Corpul e un loc de întâlnire: cu mine, cu celălalt, cu trecutul și cu imaginația. Este un instrument de percepție care mă ajută să mă apropii de lume, să o înțeleg într-un mod care trece prin mine. Îmi place să creez contexte care aprobă alte tipuri de expresie corporală decât cele cotidiene, un alt tip de locuire a corpului - pentru mine, pentru colegii de lucru, dar și pentru public. “ ( Alexandra Bălășoiu )
„Laboratorul interdisciplinar #TandemMARe își propune susținerea cercetării și creației artistice originale la intersecția dintre dansul contemporan și artă vizuală. Vor avea loc două tandemuri între un artist vizual și un coregraf. Timp de două săptămâni, artiștii invitați – Andra Nedelcu și Alexandra Bălășoiu, respectiv Sebastian Moldovan și Andreea Novac – vor lucra într-un tandem artistic și vor cerceta diferite teme artistice legate de corp, mișcare, vitalitate, bucurie și prezență
Activitățile laboratorului urmăresc să răspundă mutațiilor de paradigmă intervenite în ultimii ani la nivelul sectorului cultural, fragmentării scenei coregrafice și izolationismului, oferind abordări, noi menite să încurajeze un nou tip de limbaj artistic, atât din partea artiștilor, cât și a publicului.
Cele 2 laboratoare se vor derula sub formă unor întâlniri regulate, discuții, prezentări de filme și sesiuni teoretice și practice care vor avea loc timp de 14 zile (pentru fiecare tandem artistic) la MARe/Muzeul de Artă Recentă din București. Rezultatele fiecărui laborator vor fi deschise în ultima zi publicului larg și artiștilor care vor fi invitați la MARe să descopere rezultatele laboratorului. Proiectul de laborator interdisciplinar continuă și dezvoltă primul laborator artistic interdisciplinar #INTERSECȚII, inițiat în 2019 de coregraful Cosmin Manolescu și derulat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană cu sprijinul financiar oferit de AFCN.
Tandem. Meeting Rom este organizat de Fundația MARe în cadrul stagiunii "Dans la MARe", proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării."