Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Asociația Kulturale, organizează sâmbătă, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 14.00, vernisajul expoziției „IMAGINAR – strămoșii mei”, semnată de artista Magda Fulger și lansarea albumului cu același titlu.

Expoziția curatoriată de drd. Iulia Pană este un prilej de sărbătorire a Zilei Naționale prin alăturări fotografice tip Fine Art Collage, care au rolul să trezească amintirea familiei – metaforă asociată României Mari.

În cadrul expoziției „Imaginar – Strămoșii mei”,  artista expune pentru prima oară fotografii din arhiva familiei integrate stilistic genului fotografic: Fine Art Collage. Lucrările cu tentă suprarealistă sunt realizate în pandemie, după ce din cauza (sau datorită) izolării, artista a migrat de la street photography și minimalism la o artă cu inventar familial.

„Pentru mine fotografia reprezintă modul în care mă exprim prin elemente vizuale în locul cuvintelor, o continuă bucurie, dar o expoziție la un Muzeu de Artă, depășește deja sfera aceasta personală. Revine neobosit gândul că fotografia face parte din artele vizuale și merită câte o sală în fiecare Muzeu de Artă”, spune artista pentru Artevezi.

Albumul care urmează să fie lansat în cadrul expoziției deschide o pagină de istorie familială  cu un omagiu adus strămoșilor în preajma Zilei Naționale.

La vernisaj vor participa în calitate de invitați, Cristina Irian, doctor în Istoria Artei, specializarea Arhive fotografice și arhitect Olea Paraschivescu.

 

 

 

Bio Magda Fulger:

Magda Fulger își caracterizează fotografia, realizată până în anul 2019, ca fiind „abstractă, geometrică”. Începând cu anul 2020, Magda Fulger a abordat genul fotografic Fine Art Collage. Fotografia realizată începând cu această perioadă este descrisă de artistă ca fiind „adesea suprarealistă și poetică”. Perioada de restricții și lipsa fotografiei de stradă au determinat-o pe artistă să înceapă proiectul „IMAGINAR – strămoșii mei”, un mixtus de fotografie (din arhivele familiei și fotografii realizate de artistă) și grafică digitală, proiect pe care Magda Fulger l-a dedicat familiei, declară curatoarea expoziției drd. Iulia Pană în comunicat.

Din comunicat:
„Portofoliul Magdei Fulger conține fotografii selectate în expoziții colective, din țară și din străinătate, care au fost publicate în reviste internaționale, tipărite sau online, selectate în galerii curatoriate sau premiate la prestigioase competiții internaționale. Printre premiile obținute la categoria Fine Art, se numără: 2022 PX3 Prix de la Photographie, Paris, Silver, 2022 Progres Festival Street Photography, 2nd Place, 2021 MIFA-Moscow International Foto Awards, Gold, 2021 Monochrome Awards, 1st Place, 2021 TIFA- Tokyo International Foto Awards, Honorable Mention, 2021 ND Awards, Honorable Mention, 2021 FAPA – Fine Art Photography Awards, Honorable Mention.
Artista Magda Fulger este la a treia expoziție personală pe care o organizează în Constanța și anul acesta a expus în două galerii internaționale (la Milano și Paris).
Magda Fulger este membră a Asociației Kulturale Constanța și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Expoziția „IMAGINAR – strămoșii mei” va fi deschisă publicului iubitor de artă în perioada 26 noiembrie – 20 decembrie 2022.

 

Autor: Elena Ghițoiu